Představení přírodní infostanice

V rámci přeshraničního projektu „Nové cesty pro ekologickou výchovu v Sasku a Čechách" byly naším německým partnerem Christlich-Soziales Bildungswerk Sachsen e.V. (CSB) koncipovány vícejazyčné přírodní infostanice pro chráněná území.

Jedna taková „čerpací" infostanice byla otevřena 20. dubna 2012 v budovaném návštěvnickém centru státního podniku Sachsenforst v CHKO Königsbrücker Heide v Königsbrücku. Infostanice využívá interaktivních projekcí a modelu krajiny, prostřednictvím nichž se návštěvník seznámí s různými zajímavostmi CHKO od její historie po její obyvatele.

Zahajovací akce, která představovala obsahy a použití instalace, se zúčastnila také paní Eva Mocková z Vojenských lesů a statků ČR, s.p., divize Mimoň, které jsou projektovými partnery na české straně. V informačním centru Ralsko-Hradčany, které VLS spravují, se připravuje instalace druhé Přírodní infostanice, k jejímuž spuštění by mělo dojít ještě v letošním roce.

Projekt je podpořen prostřednictvím Evropské unie v rámci dotačního projektu Cíl3 Evropského fondu pro regionální rozvoj, Investice do Vaší budoucnosti.

 

« Zpět na novinky31.05.2012,
zdroj: Dirk Raffe, Christlich-Soziales Bildungswerk Sachsen e.V.