Saské dožínky ve Wurzenu

Již tradičně se s příchodem podzimu pořádají v saských městech dožínkové slavnosti. Letos se budou oslavy sklizně konat v obci Wurzen poblíž Lipska ve dnech 16. - 18. září 2011.

Současně zde proběhne v sobotu dne 17. září 2011 Den zemských seniorů ve Svobodném státě Sasko, pořádaný Saským zemským kuratoriem venkovský prostor e.V. a Zemským svazem seniorů Sasko e.V. Tyto partnerské organizace zvou také seniory z českého příhraničí na společné setkání a oslavu dožínek.

Čeká nás mimo jiné návštěva řemeslného a zemědělského trhu, přehlídky zvířat, výstavy historické i moderní zemědělské techniky stejně jako výstavy k soutěži „nejkrásnější dožínková koruna a dožínkový věnec Saska 2011" Saského zemského svazu žen v městském kostele St. Wenceslai. Součástí programu pro seniory bude dále prohlídka regionálních producentů Service-bund a společnosti Wurzenské zvěřinové speciality GmbH a vyhodnocení fotosoutěže „Zázračná země kolem nás - kolem nás je život".

Dopravu, tlumočení a občerstvení zajišťuje společnost Venkovský prostor ve spolupráci s organizátory akce. Více informací ohledně programu akce se dozvíte v přiloženém letáku.

Zájemce o účast na této akci prosíme o přihlášení nejpozději do úterý 13.9.2011, a to buď elektronicky na adresu friolová@venkovskyprostor.cz, telefonicky na čísle 0485108703 nebo poštou.

« Zpět na novinky05.09.2011,