Úspěšné zakončení dvouletého česko-německého projektu „Životní prostředí dělá školu – Žákovská environmentální s.r.o.“

Po dvou letech úspěšně končí projekt německé organizace Christlich-Soziales Bildungswerk Sachsen e. V. a jejího českého partnera Venkovského prostoru o.p.s. Výsledkem projektu „Životní prostředí dělá školu – Žákovská environmentální s.r.o.“, který byl financován v rámci Cíle 3, bylo založení šesti žákovských firem na české a saské straně Krušnohoří, které se ve středu 2. února 2011 oficiálně prezentovaly na závěrečném setkání v Annaberg-Buchholz.

V dopolední části programu se v prostorách Evangelische Schulgemeinschaft Erzgebirge prezentovaly nejen žákovské firmy, ale návštěvníci z řad zájemců a žáků, se mohli také seznámit s možnostmi studia a zaměstnání v regionu Krušnohoří prostřednictvím 11 vystavovatelů, kteří se zúčastnili burzy vzdělávání a studijních míst.

Vyvrcholením celé akce bylo odpolední přádávání cen žákovským firmám, které se v rámci projektu zúčastnili soutěže „Životní prostředí dělá školu“. Jejím vítězem se stala česká žákovská firmy ArboreA Střední školy zemědělské a ekologické v Žatci se svou naučnou stezkou a pěstováním dřevin. Druhé místo, díky shodnému počtu bodů, obsadili společně žákovská firma „School designs Nature" z Evangelische Schulgemeinschaft Erzgebirge v Annaberg-Buchholz a „EkoSchool" Strědní průmyslové školy stavební a Obchodní akademie v Kadani. „School designs Nature" se zabývá potiskem ekologických textilií, „EkoSchool“ environmetnální výchovou a nabízí ekologické programy pro mateřské a základní školy na témata jako např. třídění odpadu nebo šetření vodou. Výherci byli potěšeni peněžní výhrou, kterou zasponzorovala porota, certifikátem a kyticí. Předání těchto cen se ujali Dieter Flade, spolupracovník člena Saského zemského sněmu Steffena Flatha, a vedoucí CSB Peter Neunert.

« Zpět na novinky04.02.2011,