Internet pro seniory

Termín:01.01.2005 - 31.12.2005

Realizátor:Venkovský prostor o.p.s.

Web: www.skolainternetu.cz

Tento projekt navazuje na projekt realizovaný v obcích Hrádek nad Nisou, Jablonné v Podještědí a Chrastava, kde byla zřízena internetová centra pro seniory.

Cílem tohoto projektu je zlepšení aktivní účasti seniorů na společenském životě v České republice prostřednictvím zlepšení jejich schopnosti pracovat s PC, internetem a využívat toto medium k vyhledávání informací, nezbytných v každodenním životě.

V první fázi projektu byla proškolena skupina seniorů - školitelů, kteří pracovali jako lokální poradci a tím podporovali nové zájemce z řad seniorů při jejich prvních krocích při seznamování se s prací s PC a internetem. Při této činnosti jim napomáhala Příručka vytvořená lektorem Janem Tandlerem, která je speciálně přizpůsobena a zaměřena na cílovou skupinu seniorů.

Současně byl uspořádán rozšířujících vzdělávacích kurz pro účastníky původního projektu.

V rámci projektu jsou ve spolupráci s obcemi, aktivními Kluby seniorů, Pečovatelskými domy a Městskými knihovnami zřízena 3 nová internetová centra pro seniory ve městech Cvikov, Kamenický Šenov a Nový Bor. Tato centra jsou otevřena pro zájemce téměř každý pracovní den.